Torstai 5.7.2001
 


 

Viestikapulan vaihtajat Mikko Arponen ja Juhani Hannila sekä uusi kuvernööri Matti Honkala ja presidentti Esa Muuruvirta jatkavat rotarityötä ihmiskunta asianaan.

Matti Honkalalle piirikuvernöörin käädyt

Tiistaina vietettiin ravintola Kauppaklubilla Raahessa juhlallinen rotarihetki kun Matti Honkala otti vastaan Pohjois-Suomen piirikuvernöörin tehtävät edelliseltä governorilta, Juhani Hannilalta. Samassa tilaisuudessa Pietari Brahen Rotaryklubin uudeksi presidentiksi käädytettiin Esa Muuruvirta, Mikko Arposen seuraaja. Honkalan ja Muuruvirran tehtävät kestävät vuoden.

  Pohjois-Suomen piiriläisiä ilahdutti myös parhaasta jäsenkehitysprosentista myönnetty palkinto, jonka Honkala toi tilaisuuteen San Antonion kokouksesta. 147 uutta rotaria oli komea saavutus.

  - "Avaa silmäsi, tartu toimeen" ei voi kestää vain yhden vuoden. Velvoitteeksemme ei riitä, että kokoonnutaan viikkokokoukseen, kuunnellaan esitelmät, syödään lounas ja lähdetään pois, muistutti Juhani Hannila.

  Hän piti jäsenlisäystä edelleen hyvin tärkeänä toimintona jatkossakin ja ennen kaikkea nuorten miesten ja naisten saaminen mukaan rotaritoimintaan. Risuja Hannila jakoi rahalahjoituksista Rotary Foundationille.

  - Emme päässeet edes 50 prosenttiin, joten se meni päin mäntyä. Työ loppuu ilman lahjoituksia, joten toivottavasti jokainen tuntee piston sydämessään, Hannila suomi.

Poliovapaa maailma realistinen tavoite

Matti Honkala pitää piirikuvernöörin tehtäväänsä harvinaisena etuoikeutena. Hän on kaupunkineuvos Yrjö Reinilän jälkeen toinen raahelainen piirikuvernööri.

  - Nyt koulutuksen jälkeen työnkuvani alkaa olla selvä ja kaikki on kalenteroitu mitä tämän vuoden aikana tullaan tekemään. Nyt korostetaan perustoimintayksiköiden roolia ja vastuuta. Suuri haaste meillä on kansainvälistäminen, Honkala kertoo.

  Maailmanlaajuisesti listattuja tavoitteita ovat jäsenistön lisäys, klubin jäsenten koulutus ja valmennus, rotaritoiminnan julkisen kuvan kehittäminen sekä klubien sisäinen kehittäminen.

  - Tehtäväni on edustaa myös maailmanjärjestöä ja olla vaikuttamassa maailmanlaajuisten tavoitteiden edistämisessä. Tämä on siis eräänlainen myyntimiehen homma, Honkala kuvailee.

  "Myytävät" asiat ovat suuria ja hieman idealistisiakin, mutta toteutettavissa olevia. Rotarysäätiö on toistuvasti asettanut tavoitteekseen poliovapaan maailman vuoteen 2005 mennessä, jolloin itse säätiö täyttää 100 vuotta.

  - Tavoite on realistinen, mutta vaatii erinomaisen suuria ponnistuksia. Kustannukset, joilla siihen päästään, ovat tosin nousseet vuosien mittaan.

  Piirikuvernöörin työ lähentelee kokopäivätyötä, joten Honkalalla ei tule olemaan vapaa-ajan ongelmia.

  - Ajankäyttö tulee olemaan keinottelua. Tulen käyttämään kaiken mahdollisen vapaa-ajan tähän, hän toteaa.

  Honkala toivoo, että tavallinen kuntalainen ja paikallinen klubi kohtaisivat. Raahessa tämä kohtaaminen on ollut luontevaa muun muassa Paras-projektin yhteydessä.

  - Lähes jokainen voi olla rotari, kunhan vain haluaa sitoutua palvelemaan ihmisiä, joiden asiat eivät ole hyvin, toteavat Hannila ja Honkala yhdestä suusta.


RAAHEN SEUTU, Fellmaninpuistokatu 4, PL 61, 92101 RAAHE
puhelin: (08) 222 850 (toimitus), (08) 222 840 (ilmoituspalvelu)
telefax: (08) 220 702 (toimitus), (08) 220 702 (ilmoituspalvelu)
[Etusivu] [Uutiset] [Urheilu] [Vieras] [Keskustelu] [Menovinkit] [Nuoret] [Ilmoitukset] [Linkit] [Toimitus] [Palaute]